Filmari nunta

Sfaturi pentru o filmare cat mai buna

Foloseste un trepied sau un suport solid pentru aparatul de filmat. Acest aspect este important in special pentru prim planuri,

1Exceptia este cazul in care se doreste un cadru subiectiv, comunicarea unei situatii instabile sau situatii in care filmarile se fac pentru stiri la care nu aveti timp sa montati trepied.

Bazeaza-te pe incadraturi prim plan pentru materiale vizuale de baza. Cadrele largi si wide sunt utilizate ca legatura intre alte cadre.

Eliminati scenele care nu indeplinesc obiectivele proiectului sau nu contribuie la ideea de baza a filmului. Regula este simpla, nu filmati daca nu sunteti sigur.

Nu filmati cadrele care deja au fost filmate pentru a exprima ideea de baza, in special atunci cand acestea sunt statice.

2Amintit-va ca oanoramarile si zoomurile sunt pentru lenesi si pentru cei care cred ca vor obtine timp sa schimbe cadrul. O taiere este mai rapida si mai eficienta. Panoramarile si zumurile se recomanda atunci cand se doreste accentuarea unei idei.

Aveti grija ca cel putin 5 secunde din fiecare cadru sa fie stabil si editabil.

Utilizati un microfon suplimentar pentru interviuri. Microfoanele trebuie sa fie cat mai aproape de subiect daca este posibil.

Alegeti muzica de fundal instrumentala si nu vocala. Nu este recomandat sa evti doua piste vocale care se suprapun.

Planificati atent ceea ce urmeaza sa faceti. Utilizati doar cadrele si imaginile necesare pentru a prezenta subiectul. Nu lungiti inutil filmarea sau produsul final.

Filmati pentru editare. Doar amatorii fimeaza fara sa se gandeasca la produsul finit.